Hoppa till sidans innehåll

Landsväg


Träningarna på landsväg bedrivs under hela året. Träningarna går ut på att lär vi oss att köra i grupp, träna teknik och kondition. Träningen är varierad både i terräng och intensitet.


Vi tränar tisdagar och torsdagar från kl 18.00 och ca 1,5h, Intervaller.

 

Dessutom kör vi på Söndagar kl 9.00, Distans.

 

Vi har dessa typer av träningar som vi använder oss av:

 

Spurter

Här är det full fart som gäller. Snabbast vinner! Ansträngningen är hög under själva uppdragen och spurt, men klart mycket lägre för att vi ska kunna återhämta oss lite inför nästa spurt. Träningen går ut på att öka maxhastigheten och spurtfömågan. Dessutom ökas VO2max och musklerna blir mer uthålliga mot mjölksyra.

 

Fart

Till skillnad från spurter där intervallerna är korta och intensiva är fartpassen lite längre och inte riktigt lika snabba. Ansträningningen är mestadels hög och vi kör enskilda intervaller liksom i stora respektive små grupper. Denna träningsform är bra för alla oavsett ambitioner. Här stärks hjärta och lungor, du blir uthålligare och starkare. 

 

Backe

Backträning liknar fartpassen men vi använder oss av terrängen som största motståndare. Oftast upp och ner för en eller flera backar i olika omgångar. Ansträngningen är oftast hög, men dessa kan anpassas efter vad varje individ vill och behöver träna på.

 

Distans:
Är till för att bygga uthållighet. Bedrivs oftast på helgerna och brukar vara allt från 1,5 upp till 6 timmar.

 

För mer information kontakta Henrik Isaksson 

 

vi_samarbetar_med

  Våra sponsorer

cykeltjanst

 telge-logga-sidhuvud

 sk-rmklipp_gs_small

 Cykelcenter 

qh_park_s-dert-ljeBK Loggan

Postadress:
Södertälje CK - Cykel
Box 256, Box 256
15123 Södertälje

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info